Színek és szavak kiállítás 2020

A magyar kultúra napja alkalmából nyílt kiállítás a debreceni Ifiházban január 20-án, hétfőn 16.30-tól. Czibere Ágnes Színek és szavak című kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.

Czibere Ágnes a művészettel kamasz korában találkozott: egy olyan szituációban, amikor fiatalként egyedül kellett megbirkóznia egy új kultúra, ismeretlen környezet kihívásaival. “Hamar kiderült számomra, hogy az alkotás segít tudatosítani érzéseimet, megnyugtat és a sikerélmény, amely egy-egy mű megalkotásakor, teremtésekor ébred, mással összehasonlíthatatlan örömet okoz” – vall bemutatkozásában a festőművész.

Az évek során folyamatosan jelen volt életében a festés, voltak olyan időszakok, mikor kevesebbszer jutott ecsetközelbe, de voltak olyan hónapok is, amikor ha csak tehette, festett. 2019-ben létrehozta élményfestő stúdióját Énidő ÉlményMűhely néven, hogy másokkal is megoszthassa az alkotás, önkifejezés, kiteljesedés örömét. Gyermekeknek is tart kifejezetten iskolásoknak szóló, alkalmakat, a szünetekben kreatív alkotó táborokat, de felnőtt, időnként borozgatós élményfestései is népszerűek.

A kiállítást Papp Csilla írónő nyitotta meg és Fekete Adrienn hangtálművész varázsolt csodás hangulatot.A kiállítás különlegessége, hogy minden festményhez egy -egy idézet társult, mely elgondolkodásra sarkallta a nézőket.

Haon Interjú:

Színek és szavak tárlata

Színek és szavak kiállítás 2020